Verwerken van keywords met yoast seo wordpress

Hoe verwerk je een keyword in je bericht of pagina in WordPress

Soms is het beter om eerst goed na te denken wat je schrijft

Keywords zijn erg belangrijk voor jouw vindbaarheid

Een pagina of bericht optimaliseren doe je om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Door goed gebruik te maken van de juiste keywords in je pagina of bericht kan je dit bereiken.
Keywords? huh? Stel je zoekt informatie op het internet. Dan begint deze zoektocht vaak met het invullen van het onderwerp van de zoektocht in het welbekende balkje van Google of een andere zoekmachine. Het woord of woorden die je dan invult worden zoekwoorden of keywords genoemd.

Het juiste keyword bepalen

Maar hoe bepaal je dan het juiste keyword van de pagina of bericht? Het onderwerp van je pagina of bericht is natuurlijk een zoekwoord. Maar is dit ook het juiste zoekwoord? Jij kan dat woord wel voor een onderwerp gebruiken maar gebruiken andere mensen dit woord ook? Binnenkort schrijf ik hier ook een artikel over hoe je een keyword bepaald voor jouw Website!

Gebruikt het keyword op de juiste plekken op de pagina

Als je de juiste keyword of combinatie keywords hebt vastgesteld moeten deze nog gebruikt worden in de pagina.

  1. We beginnen bij de titel van de pagina. Verwerk daar het keyword in. Het beste is om het keyword zo ver naar voren te zetten als mogelijk. Heb je een combinatie zoekwoorden, zet deze dan zo dicht mogelijk bij elkaar. Let erop dat de titel wel aantrekkelijk blijft.
  2. Ook de url van de pagina kan je aanpassen. Dit hoeft geen mooie zin te zijn. Vulwoorden als de, het en een kan je weglaten. Zet de zoekwoorden in de juiste volgorde achter elkaar en voila. Om dit te doen klik op ‘edit’ achter de permalink. De permalink vindt je onder de titel van de pagina.
  3. Verdeel de tekst op je pagina of bericht onder in paragrafen. Dit is makkelijker leesbaar voor de bezoeker en daar Google van. Geef elke paragraaf een duidelijke kop met hierin het keyword verwerkt. Ook hier weer het keyword zo ver mogelijk naar voren zetten. Heb je een combinatie zoekwoorden, zet deze dan zo dicht mogelijk bij elkaar.
  4. Gebruik het keyword of keywords veelvuldig in de tekst.
  5. Maak tekst die je wilt uitlichten bold, scheef of maak een blockquote.
  6. Voeg minstens een afbeelding toe per pagina of bericht. Geef deze een Alt tekst mee met daarin het keyword. Dit doe je door op de afbeelding op het landschap icoontje te klikken. Vul bij ‘Alternative Text‘ het keyword in.

Let erop dat je een duidelijke, leesbare en heldere tekst schrijft die kort en bondig antwoord geeft op een zoekvraag. Je schrijft immers voor de bezoeker en niet alleen voor een zoekmachine.

Hoe bepaald de zoekmachine het keyword?

Om het onderwerp van een pagina te vinden scant de zoekmachine de content van de pagina. De zoekmachine scant de tekst op herhalende woorden. Leest opvallende tekst als koppen en dik gedrukte tekst beter. Woorden vooraan de paragrafen en koppen worden eerder gelezen. Eigenlijk net als jij zou doen als je een antwoord op een pagina zoekt.

Een zoekmachine wil het best mogelijke antwoord op een zoekactie geven en zal de best geoptimaliseerde pagina bovenaan de zoekresultaten zetten.

WordPress SEO by Yoast – WordPress Plugin

Installeer deze plugin! Op het gebied van zoekmachine optimalisatie vind ik dit de beste en de populairste plugin om te gebruiken in WordPress CMS.
Deze plugin biedt ruime keuze aan mogelijkheden om je site te optimaliseren.

Algemene titels en meta’s aanpassen

Allereerst kan je in de plugin zelf de nodige aanpassingen doen. Na installatie verschijnt er aan de linkerkant onder instellingen het onderdeel SEO. Bij Titles & Metas kan je per paginasoort een standaard titel en description opgeven.

De titel is bovenaan te zien in het blauw. Dit is tevens de link naar de pagina. Daaronder staat in het groen de permalink van de pagina. Het kleine stukje tekst daaronder is de description van de pagina.

Titel

Standaard pakt de Zoekmachine de titel van de pagina met daarachter de naam van je site. Je kan ervoor kiezen dit in de plugin te veranderen. Misschien wil je standaard een call to action vermelden of je diensten opsommen. De keus is aan jou. Per pagina kan je deze titel weer overschrijven.

Description

Als description pakt de zoekmachine elke eerste 156 woorden van de tekst op de pagina. Het is aan te raden een eigen stukje tekst in te voeren die wat verteld over je bedrijf en diensten. Deze is dan op elke gekozen pagina te zien tenzij je dit op de pagina zelf overschrijft.

Je kan nog veel meer met deze plugin. Er is daarover veel informatie te vinden op de pagina van de plugin.

Titels en meta’s per pagina of bericht aanpassen

Na activering van deze plugin verschijnt er op elke pagina of bericht onder de tekstverwerker een nieuw blok (WordPress SEO by Yoast). In dit blok kan je verschillende veranderingen doorvoeren.

Overzicht Yoast SEO plugin op de pagina

Je kan hier per pagina of bericht de titel en de metagegevens aanpassen. Als je dat ook al in de plugin zelf hebt gedaan kan je ze hier overschrijven

  • Snippet Preview: bovenaan in het blok zie je een voorbeeld van de weergave in de zoekmachine.
  • Focus Keyword: voer hier het keyword in die je hebt uitgezocht. De plugin geeft net als de zoekmachine al suggesties. Klik op Update en onder het net ingevoerde keyword verschijnt waar het keyword gevonden is.
  • SEO Title:  hier kan je de titel van de pagina aanpassen. Hier weer geldt; de keywords het liefst vooraan en bij elkaar. Maak er een aantrekkelijke titel van die mensen aanspreekt. Een vraag of belofte werkt altijd goed.
  • Meta Description: Schrijf hier een korte omschrijving van de pagina. Je hebt 156 karakters om dit te doen. Verwerk ook hier weer het keyword in. Het liefst zo veel mogelijk vooraan.

SEO Analyse aan de rechterkant van de pagina

Met deze tool kan je bekijken wat je kan verbeteren aan de optimalisatie van je pagina of bericht. Het je het keyword wel gebruikt in je titels en zijn deze titels niet te lang? Hebben de afbeeldingen op de pagina wel een tag met het keyword erin? Pas alles zonodig aan en publiceer of update de pagina. Als het balletje bij SEO groen is heb je de pagina voldoende geoptimaliseerd.

Voor een uitgebreide uitleg over het optimaliseren van je WordPress site met de Yoast SEO plugin lees je deze handleiding

Conclusie

Het bepalen van het juiste keyword en deze goed verwerken in de pagina is een van de manieren om beter gevonden te worden door de zoekmachines. Er zijn nog meer tips om beter te scoren. De allerbelangrijkste is; schrijf duidelijke, heldere goed opgebouwde tekst die mensen aanspreekt.

Tevredenheids garantie

Je kan altijd bellen, mailen of appen met welke vraag dan ook. Of kijk even rond op mijn Website, waar je ook mijn portfolio en tarieven kan vinden.

Marcel
Mbits-web-content
Logo Mbits-web-content in Maarssen

Scroll naar boven