WordPress Website anti spam service

Maar wat is spam?

Spam is een verzamelnaam voor ongewenste reclame, berichten of Emails. In het algemeen hebben vooral Websites zoals forums en WordPress Websites en andere CMS systemen op het internet daar last van.

Bestaat spam al lang?

Voor zover ik dat op het internet kan bespeuren, bestaat spam sinds 1978!
Een ene Gary Thuerk die werkte bij Digital Equipment heeft op 3 mei 1978 een commerciële email opgemaakt en aan 393 emailadressen gestuurd.
Vandaag de dag is 393 niet zoveel meer, Tegenwoordig loopt het in de miljarden per dag aan spam berichten.

WordPress Spam

Wie WordPress gebruikt zal er niet aan ontkomen! Tenminste als je er niks aan doet, en dat is SPAM. Er zijn 2 verschillende spam soorten: Email spam, Reactie spam.
Als je daar geen maatregelen tegen neemt zal uiteindelijk je email inbox of de reacties onder je blog vol lopen met onnodige spam.

Email spam

Email spam wordt doorgaans via contactformulieren verspreid. Soms ook via een directe email en dat komt waarschijnlijk, doordat het emailadres op de Website wordt weergeven. Zodoende kunnen spammers je direct e-mailen.

Deze e-mails verwijderen / filteren kost vaak veel tijd en het kan op ten duur jouw Website of ip adres schade toe brengen.

Maar hoe dan?

Als er een spam bericht wordt verzonden via het contactformulier, wordt er een email verzonden aan jou maar vaak ook tegelijkertijd aan de ingevoerde emailadres van het contactformulier. Zo kan de spammer het contactformulier misbruiken om zijn spam mails onder jouw naam te verzenden! Niet goed dus.

Als dat teveel gebeurt, dan kan een Email server jouw ip adres of email adres gaan blokkeren of blacklisten.
Dit heeft weer het gevolg dat jouw e-mails ineens niet meer aankomen bij klanten of lezers van je blog.

Reactie spam

In WordPress blogs, nieuwsbrieven en Forums kan je vaak reacties geven. En deze mogelijkheid om reacties te geven wordt vaak misbruikt door spammers. De rede hier achter is zo makkelijk mogelijk backlinks te creëren. Maar let op deze backlinks zijn schadelijk voor jouw Website of Forum.
Ook bij reactie spam kost het vaak veel tijd om deze te filteren van de echte reacties en dat is vooral erg vervelend.

WordPress Website anti spam service

Veel Websites hebben last van vervelende spam, en vaak hebben de Website eigenaren ook niet de tijd voor deze problematiek, of weten simpelweg niet hoe ze dit probleem moeten oplossen!
Daarom heeft Mbits-web-content sinds 08-06-2022 weer een nieuwe service toegevoegd: WordPress Website anti spam service.
Zo kan ook Mbits-web-content bij spam jou ook van dienst zijn.

Je kan altijd bellen, mailen of appen met welke vraag dan ook. Of kijk even rond op mijn Website, waar je ook mijn portfolio en tarieven kan vinden.

Marcel
Mbits-web-content
Logo Mbits-web-content in Maarssen

Scroll naar boven