WordPress Website HTTPS is belangrijk

Wat is HTTPS en waarom is het zo belangrijk!

Beveiliging van je gegevens tegenwoordig wel zo belangrijk!

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure.

HTTPS is een beveiligd communicatieprotocol op het internet. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is voor op de Website.

Zoals op de afbeelding hieronder kun je zien of de Website die je op dat moment bezoekt HTTPS ondersteund.
Zolang het slotje zichtbaar is zijn de gegevens die je invult veilig.

HTTPS is belangrijk voor Websites op het internet

Ondersteund de Website tijdens je bezoek geen HTTPS, dan is het belangrijk dat je geen formulieren invult en verzend of iets dergelijks.
Want op dat moment kunnen anderen mogelijk je gegevens mee lezen.

Hieronder heb ik nog een paar punten opgesomd waarom het belangrijk is om altijd HTTPS te gebruiken op de Website.

Beveiligde gegevensoverdracht

HTTPS versleutelt de gegevens die worden verzonden tussen de gebruiker en de website. Dit zorgt ervoor dat anderen de informatie niet kunnen onderscheppen en lezen tijdens de overdracht. Het is vooral cruciaal bij het verzenden van gevoelige gegevens zoals wachtwoorden, creditcardinformatie en persoonlijke gegevens.

Veiligheid van de gegevens

HTTPS zorgt voor gegevensveiligheid, wat betekent dat de gegevens tijdens de overdracht niet kunnen worden gewijzigd of gemanipuleerd door kwaadwillende partijen. Dit wordt bereikt door het gebruik van cryptografische algoritmen.

Geeft vertrouwen en geloofwaardigheid

Websites die HTTPS gebruiken, geven aan hun bezoekers een bepaald niveau van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Dit is vooral belangrijk voor Webwinkel websites en websites die financiële transacties afhandelen.

SEO en Ranking voordelen in zoekmachines

Zoekmachines zoals Google en Bing geven websites met HTTPS voorrang in de zoekresultaten. Het gebruik van HTTPS kan dus een positief effect hebben op de zichtbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google en Bing.

Meer bescherming tegen phishing en malware

HTTPS helpt bij het verminderen van phishing-aanvallen en het verspreiden van malware door te waarborgen dat de informatie die een gebruiker ziet, afkomstig is van de verwachte bron en niet is gewijzigd door anderen.

Regelgeving

In sommige landen, regio’s en sectoren zijn er wetten en voorschriften die het gebruik van HTTPS verplicht stellen, vooral wanneer het gaat om het verwerken van persoonlijke en gevoelige gegevens.

Tevredenheids garantieJe kan altijd bellen, mailen of appen met welke vraag dan ook. Of kijk even rond op mijn Website, waar je ook mijn portfolio en tarieven kan vinden.

Marcel
Mbits-web-content
Logo Mbits-web-content in Maarssen

Scroll naar boven